Eile oli mul päris paha olla. Hirmus väsimus, pea- ja kondivalu – nagu mingi viirus hakkaks ligi hiilima. Paratsetamool ei aidanud. Viimast jõuraasu kokku kraapides loivasin kööki, valasin Vilma muhvinipulbri kaussi, vett ja õli sekka. Häbiväärne, aga juhtub ka toidublogijate peredes.
Siis vaatasin üle, mida leidub teistes kappides. Koukisin välja kivideta külmutatud kirsid ja tumeda šokolaadi nööbid. Säuhti-sopsti, oli kõik vormidesse jagatud ja ahju. 180 kraadi 15-20 min ja mõnulemine võis alata.
Mis maiustamisse puutub, siis olen üpris vastutustundetu ema. Kui laadung muhvineid just lapse õhtusöögi ajal ahjust tuleb, ei vaevu võileibade üle kemplema. Nii me siis istusimegi eile kahekesi laua ääres, käed-suud šokolaadised ja vohmisime sisse nii palju kui jaksasime. Väike kutt nägi pärast nii murjan välja, et hakkas ise ka naerma, kui peegelpilt nägi. Kahju, et pilti ei teinud.
Aga täna on parem! Õigupoolest sellest tahtsingi kirjutada. Ja vaid sel põhjusel sättisin viimase allesjäänud muhvini taldrikule ning tulistasin möödaminnes paar valangut. (Kõlab robustselt, aga tegelt ka on nii kiire, et ma ei peaks üldse millegi sellisega tegelema.) Aga siin on teine pilt veel :D
Mina küll usun toiduga ravimisse. Kui asjalood on kehvavõitu, ütleb keha ise, mida tal on paranemiseks vaja. Meetodi ainus miinus on see, et need asjad kipuvad enamasti olema paksukstegevad. Jääb vaid loota, et sant enesetunne liiga sageli ei kimbuta.
Oleks huvitav teada saada, millega teised oma paha tuju leevendavad või tervist turgutavad. Kirjutage mulle kommentaaridesse! Ehk teen järgmise tervenduskuuri juba kellegi teise retsepti järgi :)
6 comments
Hei Sina seal! Kui inimesel on nii kiire, nigu sinul viimasel ajal, siis pole vist aega isegi paksuks minna eksole… nii, et ära muretse, söö- kui aega on ! Mina viimasel ajal taban ennast ka mõttelt, et kui mul tekib natukene aega, et midagi suhu pista, siis see suhupistetav olgu ka extrahea, ehk söön seda mida hing ihaldab ja tavaliselt on need reval cafe küpsetised- sest see on mu kabinetile kõige ligem tankimisasutus :) Ehk pigem vähe, aga miskit hääääd!
A muidu enese hellitamiseks ma manustan vahuveini või proseccot, kõrvale paluks nt. parmesani või päikesekuivatatud tomatiampsu ja elu on jälle lill!
Vot mul ei õnnestu see “vähe” mitte kuidagi. Lohutan end sellega, et varsti on lumi läind ja hakkan küla vahel ringi silkama :)
Mul läheb alati suu nii naerule, kui Katrin räägib, kuidas ta kardab paksuks minna :))) Ma diagnoosiks Sul muhvini üledoosi. Ma loodan, et keegi ei loe, et minusugune gurmaanluse truu jünger midagi sellist ütleb!…aga kõige tõhusam ravi viiruste, väsimuse, kevadrõhkude jms vastu on paari nädala jooksul tarbida toorsalateid koos ohtrate röstitud seemnetega, vürtsikaid püreesuppe- taimseid ja ilma kooreta, kilode viisi puuvilju ja marju- mahlu ja smuutisid nendest. Üldse mitte juua alkoholi, kohvi jms .. ja energia tuleb! Pärast võib jälle terve aasta ülimalt meeldivalt proseccode ja muhvinete seltsis aega veeta. Aga Sinu kehamassiindeksiga inimene peaks vist enne arstiga konsulteerima, kui juurikate peale läheb ;))) Head paranemist!
Muide, käsi juba haarab poes salatite järele – ei ole kevad enam mägede taga. Veel paar nädalat tagasi ei tulnud sellist mõtetki, et teeks kodus toorsalatit. Väljas süües haruharva lasen endale ainult salati ette kanda, aga siis ei tohi kõht eriti tühi olla.
Kui ma üldse muhvinit sööksin, siis just kirsi ja šokolaadiga, mul on nende tegemiseks oma lemmikretselt: http://jucjaco.blogspot.com/2008/10/okolaadi-kirsi-muffinid.html (kole pilt aastast 2008, aga muhvinit see eri riku! :) Mu õde tegi ka neid kunagi ja ütles, et ta iial neid enam ei tee, sest ta ei suuda ülesöömist vältida ja siis on juba parem üldse mitte küpsetada :).
Aga kui tõbi hakkab kallale tulema, siis on meie pere toidune lahendus Tom Yum Kai – tšilline kanasupp, kus on sees värske sidrunhein, galangal, laimilehed, sibul ja kanapuljong. C-vitamiini tuleb ohtrast laimimahlast, mida sinna sisse pigistan. Ja sidruniga must tee teeb ka alati olemise mõnusaks!
Mul ei jää see ka kindlasti viimaseks korraks neid teha. Tume šokolaad ja kirsid on nii võimas kombinatsioon, et isegi pakist tulnud tainasegu ei suutnud maitset rikkuda. Omatehtu loomulikult veel parem!